Zweinsteins Pompoensap

Recept 1

Ingrediënten

2 bekers met stukjes pompoen
2 bekers appelsap
0,5 beker ananassap
1 theelepel honing (hiermee kun je variëren, het licht er maar net aan wat je lekker vind)
Kaneel, gember, nootmuskaat en/of piment kun je naar eigen smaak toevoegen. Advies: neem ongeveer een achtste/kwart theelepel, dat is voldoende.

Bereidingswijze

1. Pers de stukjes pompoen uit - dit kun je doen met een sapcentrifuge of op een andere manier.
2. Giet de pompoen, de appelsap en de ananassap in de blender.
3. Voeg de honing toe, en meng de sappen goed door elkaar.
4. Voeg naar eigen smaak de kruiden toe. Het kan zijn dat je hier even mee moet experimenteren om het zo goed mogelijk te krijgen.
5. Koel de pompoensap of serveer het met ijs. Koud is 'ie het lekkerst!

Recept 2

Ingrediënten

1 grote ui
2 lepels olie
500 g pompoen
¾ liter water
40 g havervlokken of 30 g tarwemeel
fijngesneden peterselie
geraspte kaas
broodcroutons of blokjes tahoe

Bereidingswijze

De ui schoonmaken, versnipperen en in de olie lichtbruin bakken. De pompoen schillen, in blokjes snijden en met het water aan de ui toevoegen: 20 minuten laten doorkoken en glad roeren; de havervlokken of het met koud water aangemengde meel goed roerend toevoegen en 5 minuten laten doorkoken. Op smaak afmaken met de peterselie of de kaas. Desgewenst als vulsel broodcroutons of (gebakken) blokjes tahoe geven.