Strooptoffees

Recept

Ingrediënten

- 0,5 kop room (geen slagroom! Gewoon ongeklopte room)
- ¾ kop bruine suiker
- ¼ theelepel zout
- 100 gram chocoladecouverture
- 2 eetlepels boter
- 1/3 kop melasse (suikerstroop)
- Rechthoekige, ondiepe vorm à deze moet je wel even invetten.
Voor variatie kun je ¼ kop rozijnen of ¼ kop walnoten toevoegen aan bovenstaande ingrediënten.

Bereidingswijze

- Meng de room, de bruine suiker en het zout in een grote kom.
- Smelt de couverture en de boter in een pan.
- Haal de pan van het vuur af en roer de melasse erdoorheen.
- Meng dit geheel met het mengsel uit de kom.
- Giet het in de ingevette vorm en laat het afkoelen.
- Wanneer het goed is afgekoeld, kun je er blokjes van snijden voor de toffeevorm.