Rock Cakes

Recept

Dit is een van Hagrids recepten. Maar om er voor te zorgen dat ze niet zo keihard worden als bij Hagrid het geval meestal is, moet je ze dezelfde dag nog opeten. Hoe langer je ze bewaard, hoe harder ze worden!

Ingrediënten

(1 kop is ongeveer 150 milliliter)
- 3 eieren
- ¼ kop melk
- 1 kop zachte boter
- 3 koppen bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¾ kop suiker
- 1 kop gedroogde aalbessen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren met de melk.
- Roer de boter daardoorheen.
- Meng de bloem, het bakpoeder, het zout, de nootmuskaat en de suiker met elkaar. Voeg dit vervolgens toe bij het mengsel met melk en kneedt tot het een kruimelig deeg wordt.
- Roer de aalbessen erdoorheen.
- Verdeel het deeg met behulp van een eetlepel in porties op de bakplaat (een lepel is één cakeje). Zorg dat er ruimte tussen de cakejes zit.
- Bak de cakejes in 15 minuten goudbruin.