Pompoentaart
Recept
Ingrediënten
- 100 gram verkruimelde digestive koekjes
- 1 theelepel kaneel
- 40 gram suiker
- 100 gram suiker
- 100 gram suiker (ja, drie keer suiker, kijk maar verder naar het recept)
- 85 gram gesmolten boter
- 60 ml koud water
- 1 eetlepel gelatine
- 300 gram gepureerde pompoen
- 3 eierdooiers
- 120 ml melk
- Een halve theelepel zout
- ¼ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel kaneel
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eiwitten (scheidt dus het eiwit van de dooier)
Bereidingswijze
1. Meng de koekkruimels, 1 theelepel kaneel, 40 gram suiker en de gesmolten boter in een kom.
2. Doe het dan in de bakvorm en druk het mengsel op de bodem aan en maak ook een rand aan de zijkant van de bakvorm. Dit is namelijk je bodem van de taart.
3. Zet het in de koelkast en laat het daar ongeveer 30 minuten staan, zodat de korst goed stevig wordt.
4. Giet het water in een kom en voeg de gelatine erbij.
5. Laat de gelatine zacht worden. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
6. Pak een steelpannetje. Meng de pompoen, de eierdooiers, 100 gram suiker, de melk, het zout, de gember en ¼ theelepel kaneel in een pan en meng dit goed door elkaar.
7. Verwarm het pompoenmengsel op een niet al te hoog vuur totdat het bijna kookt. Roer voortdurend in de pan, zodat het wat indikt.
8. Gooi na ongeveer 5 minuten de gelatine en het water erbij. Haal dan de pan van het vuur.
9. Pak een nieuwe beslagkom en klop daarin de eiwitten met een elektrische mixer stijf. Voeg geleidelijk 100 gram suiker en het vanille-extract toe en blijf mixen tot het mengsel gaat glanzen.
10. Schep nu voorzichtig de eiwitten door het pompoenbeslag en probeer het beslag zo luchtig mogelijk te maken.
11. Schenk nu het beslag over in de taartkorst en laat de taart een paar uur of een hele nacht in de koelkast opstijven.
Je kunt ervoor kiezen om zo een grote taart te maken, maar je kunt het natuurlijk ook verdelen over kleinere bakvormpjes!
Maak jouw eigen website met JouwWeb