Chocolademuizen

Recept

Ingrediënten voor 12 muizen

Voor de muizen:
- 100 gram pure chocolade
- 5 eetlepels zure room
- 125 gram chocoladebiscuitjes, gekruimeld

Voor de versiering:
- 5 eetlepels chocoladebiscuitjes, gekruimeld.
- 5 eetlepels poedersuiker
- 24 zilveren decoratieballetjes
- 25 gram amandelschijfjes
- 12 dropveters

 

Bereidingswijze

- Smelt de chocolade au-bain-marie en roer er de zure room doorheen.
- Voeg de 125 gram chocoladebiscuit kruimels toe en roer goed door elkaar.
- Dek af en zet het in de koelkast totdat het stevig is geworden.
- Vorm met twee theelepeltjes langwerpige balletjes van het chocolademengel en maak aan 1 uiteinde een puntje (als een neusje van de muis).
- Rol de muisje door de poedersuiker (voor witte muisjes) of chocoladebiscuit kruimels (voor bruine muisjes).
- Plaats een decoratieballetje aan weerszijden van het muizenhoofdje voor de oogjes en zet twee amandelschijfjes rechtop in het hoofdje voor de oortjes van de muis. Maak een staartje van de dropveter.
- Laat de muisjes minimaal 2 uur lang in de koelkast staat zodat ze goed stevig worden.