Boterbier
Recept 1
Ingrediënten
75 gram boter
75 gram poedersuiker
75 gram stroop
1 liter melk
1 beker yoghurt
Lege (bier)flesjes
Bereidingswijze
- Doe de boter, de suiker en de stroop in een steelpan met een dikke bodem.
- Breng de stroop aan de kook en laat hem dan zachtjes ongeveer 10 minuten karamelliseren.
- Haal de pan van het vuur en giet er een beker melk bij.
- Los de karamel al roerend op.
- Giet alles in een kom en klopt de yoghurt er doorheen.
- Roer daarna ook de rest van de melk erdoor.
- Giet je drank in lege en schone (bier)flesjes en zet ze in de koelkast.
Boterbier moet je koud serveren, maar zorgt voor een warm gevoel van binnen :)
Recept 2
1. Smelt de boter (twee eetlepels) en de bruine suiker (ook twee eetlepels) in een pan en laat het karamelliseren.
2. Voeg een beker melk, een theelepel vanille en een beetje kaneel toe. Roer dit totdat het een geheel wordt.
3. Breng het aan de kook en giet het in een mok.
Maak jouw eigen website met JouwWeb